En lugnare söndag

Det är söndag och jag ligger hemma i sängen för att ladda batterierna. Veckan som gått har varit intressant till viss del, men i ärlighetens namn har det varit en relativt stor omställning från det kanadensiska skolsystemet som vart mycket mer intensivt. Det är till viss del skönt att få en mjukstart men det får mig som person att klättra lite på väggarna också. Det skall därför bli skönt med en ny skolvecka där vi bygger på med information om husdjur -och mark/växtkunskaper.  Under veckan som gått har vi i mark/växt-delen gått igenom en kortare introduktion till kursen, en föreläsning om Marken och odlingen, genomfört en övning i växtkraft och växtkännedom där de mest vanligt förekommande spannmålssorterna och trindsäd presenterades översiktligt. Vi hade även en intressant föreläsning om Ekologisk odling och produktion. Inom husdjursdelen har vi den gångna veckan fått lära oss mer om Grisproduktion.  

Traditionsenligt på söndagar brukar jag ta mig tid att gå igenom veckans gångna föreläsningar för att fastställa att jag fått med allt. Min söndagsmorgon kickas därför igång med 1 kanna kaffe, havregrynsgröt och sammanfattning av den gångna veckans lärdomar. Jag hoppas även idag laga matlådor inför kommande vecka och friskna till i halsen. 

Det var allt för denna söndag! 

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.