Den 22 januari

Nu drar den nya terminen igång. Igår vart det första dagen på den nya kursen Lantbruksvetenskap för Livsmedelsagronomer. Det är en översiktskurs över de andra agronominriktningarna – Mark/växt, Husdjur, Ekonomi och Landsbygdsutveckling. Detta för att ge oss studenter förståelse och kunskaper för lantbrukssektorns förutsättningar, funktioner och samspel med det övriga samhället.  

Vi skall efter denna kursen bland annat kunna översiktligt beskriva biologiska och ekologiska förutsättningar för växtodling och hur dessa påverkar växtodlingen på olika platser, samt hur olika åtgärder försöker överbygga platsgivna begränsningar.  Under gårdagen hade vi därför våra första föreläsningar i Marken och växtodlingen samt en föreläsning om odlingssystemet. Efter detta hade vi en introduktionsföreläsning, kursintroduktion och en föreläsning om Hållbarhet.  Det var minst sagt en lång dag, som sträckte sig från 8.15 på morgonen till 16.00 på eftermiddagen. Väl hemma igen var jag så trött att jag styrde fötterna direkt till köket, där jag lagade te för att sedan lägga mig och sova en stund. 

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.