Om jag sökt till Livsmedelsagronom idag

Om jag hade sökt till Livsmedelsagronom programmet idag så hade jag försökt att ytterligare skräddarsy min utbildning. Jag hade då valt att läsa till Mark- och växtkurser, som hade gjort att  jag fått en bredare kompetens inom växtförädling och hur växtförädlingen i sin tur påverkar kvaliteten hos den färdiga livsmedelsprodukten.

Hur skulle jag då valt att lägga upp det hela? Jag har kikat lite på ramschemat för de båda programmet och konstaterade att de första kurserna i både Livmedel och  mark/växt innefattar en grundkurs med vald inriktning (Mark/växt alt Livmedel) , följt av Grundläggande kemi I/II. Vad som därefter skiljer de båda programmen år är att  Livsmedelsagronomerna efter denna går vidare med att läsa Biokemi, Cellbiologi och Mikrobiologi som lägger grunden för vidare kurser i programmet. Mark och växt-agronomerna läser istället organismvärlden, Ekologi och Fältkurs i växtproduktion. Därefter finns det inte mycket av kurserna som kan tänkas överlappa, programmen är helt olika i den bemärkelsen. Med andra ord hade det varit svårt att läsa flera kurser parallellt, iallafall för min del.  Men under mina fortsatta studier på SLU planerar jag nog att läsa till några  Mark/växt-kurser för att bredda min kompetens.

Jag hade även valt att läsa agronompraktik I och II under tidigare somrar för att skrapa ihop ytterliggare 15hp. Jag hade även valt att söka stipendier tidigare under mina studier för att inte förlita mig på CSN bidrag fullständigt.  Detta är läxor man lär sig längs studiernas gång, men det är inte försent än. Jag har fortfarande många år kvar på programmet för att förverkliga mina drömmar!

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.