Veckan innan Valborg

Veckan börjar med en föreläsning i Fruits and Vegetables: processing, thermal and mechanical Där vi går bioavailability i brassica släktet, vi tittar bland annat på askorbinsyra-halten, hur den förändras efter ”heat-shock treatments” och hur betakaroten i morötter förändras vid samma liknande behandling. Vi börjar med andra ord komma närmre och närmre kärnan i utbildningen och förståelsen för våra livsmedel och vilka processer som ligger bakom.
Min grupp och jag har även påbörjat en föreläsning vi skall hålla, om något så simpelt som de produkter som är framställda av kokosnöt. Förhoppningsvis är vi klara innan torsdagen för att sedan ta långledigt under valborg. Tanken är att gå på Ultunas Valborgssittning, något av en fin tradition som liknas vi en stor fest med god mat, dryck och trevliga och glada människor.
Innan veckan är slut har jag ett och annat att se fram emot, nu i veckan är det skytte med Ultunas jägarexamen för att träna inför uppskjutet som kommer inom snar framtid. På schemat står även att tentafira, då jag har kompisar som skriver tenta på torsdag, det gäller trots allt att ställa upp för sina vänner! Mycket mer händer inte, jag försöker plugga undan inför Valborg även fast motivationen är som bortblåst. Det finns trots allt alltid något att träna på inför framtida tentor.
Veckans schema
Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.