Behändigt

I september läste jag en nyhet om att vi skulle få en ny obemannad livsmedelsbutik på SLU. Har väntat och väntat, men ingenting har hänt. Men så plötsligt när jag var ute och sprang sent en kväll så stod den där och lös! Lifvs! Som en container, fylld med livsmedel. Basvaror, färdigrätter, godis, frukt, städprodukter etc. Så behändigt att ha ett ställe som man när som kan cykla förbi och köpa mjölk i. Eller köpa något litet när man inte har orkat ta med någon matlåda till skolan.

Det här med obemannade livsmedelsbutiker diskuteras också i samband med landsbygdsproblematiken att allt fler samhällen mister grundläggande service. Då skulle förstås det här kunna ses som ett alternativ. Det kan givetvis inte ses som ett alternativ till de bemannade livsmedelsbutikerna som erbjuder långt fler värden än bara livsmedelsprodukter, men en livsmedelsaffär är bättre än ingen. Behändigt att kunna köpa en liter mjölk utan att behöva åka 5 mil enkel väl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *