Just eat it

En av mina kursare, som läser kursen som ligger i vårt ramschema ”governance of natural resources”, tyckte att vi skulle gå på en screening på ungdomens hus eftersom det knöt så bra an till våra kurser. Dokumentären som visades hette ”just eat it” och handlade om hur ett par hade ett projekt där de bestämde sig för att inte köpa mat, utan bara förlita sig på allmosor eller dumpster divings. Kontentan var att vi slänger orimligt mycket mat av diverse märkliga anledningar. Grönsaker ska ha en standardiserad form annars går de uppenbarligen inte att äta. Och hela batcher av produkter slängs när de passerat ett specifikt utgångsdatumet. Som om de vore tidsinställda bomber. Känner mig då stärkt av att jag läser en kurs i hållbar marknadsföring, då det måste till ändringar inom industrin för att ta itu med problemet; dvs vi måste tänka mer cirkulärt.

Efteråt gick vi hem och drack te. Och bläddrade i Po Tidsholm (ja, förstås en husguru på landsbygdsprogrammet) ”Läget i landet” som består av kärnfulla små konstateranden om landsbygden. Detta kom vi fram till var en favorit som vi båda delade:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *