På marknad i Sörmland

Så förra veckan, i torsdags, tog vi en tidig morgon och begav oss från Uppsala ner till Nyköping dit vi hade bjudits in av ett producentnätverk som skulle ha matmarknad. När vi kom dit framåt förmiddagen dukades det upp morötter, rödbetor, äpplen, tomater och mycket annat. Ordföranden för nätverket hade förklarat för oss att konceptet går ut att på en producent säljer produkter åt hela nätverket på marknaden, utefter ett rullande schema.

Vi fick möjlighet att intervjua ett par producenter under mer strukturerade former. Jag och en annan person i gruppen fick dock ha mer spontana intervjuer på stående fot, ute i friska höstluften. Men det innebar också att vi fick prata med både en producent, en projektledare som är anställd inom nätverket och ett par konsumenter som handlade på marknaden. Så det har föstås också sina fördelar, och det hjälper ju en själv att bli mer flexibel i sin intervjuteknik.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *