Skog på helga

Två helger i rad har jag lyckats ta mig ut från 50-skyltarna och kört mot skogs. Igår värmde jag choklad på termos och for en liten bit sydväst, ut till Hammarskogs naturreservat. Stadigt regn, leriga vägar, tjockt blött gräs att gå i. Kolla på fåglar, lyssna på fåglar. Det mesta som naturen ger välkomnas när man är lätt svältfödd av stadens asfalt. Det är ju himla lyxigt med en mängd väl utmärkta stigar att välja på.

Skogen är ju som bekant nyttigt, känns trivialt att ens nämna. Men Vetenskapens värld gjorde ett program om på vilket sätt som skogen gör oss friskare, vilket var intressant att få en närmare inblick i. Programmet finns nog kvar här, extra kul att de har spelat in på olika runtomkring Uppsala. Visste inte att Morga även var fint på vintern.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *