Producentnätverk i Jämtland/Härjedalen

Veckor fördriver lätt, tydligen. PKAn går som tåget. Föreläsningar, litteraturseminarier, studiebesök och projektarbete phew. Däremellan har vi hunnit vara i Jälla på studiebesök hos ett naturbruksgymnasium (där jag sedan också lyckades tappa bort mina hemnycklar vilket innebar att det var kris + misär i ett dygn typ). Och så har vi ju hunnit bli tilldelade projekt!!

Vi ska arbeta med ett kartlägga förutsättningarna för att kunna starta ett framgångsrikt producentnätverk i Jämtland Härjedalen. Det handlar i korthet om hur småskaliga livsmedelsproducenter och livsmedelsförädlare ska kunna samlas under ett paraply för att utbyta kunskap och resurser med varandra. Så just nu ägnar jag och min grupp tid åt att försöka klargöra vilka olika delar som projektet ska bestå av, där vi diskuterar huruvida det vore givande att ha intervjuer med två olika producentnätverk i närområdet.

Så det är himla kul. Har länge varit fascinerad av Eldrimner och arbetet de gör, och här handlar det ju lite granna om att starta upp något som Eldrimner egentligen var från början innan de blev till ett nationellt resurscentrum. Länkar lite försiktigt till Eldrimner här om du vill läsa mer, gillar du mat är det en sann guldgruva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *