Typora och country coffeehouse

Det är väl inte direkt jättexalterande att skriva uppsats under den här perioden. Man har kommit in i ett läge där det börjar bli försent att ändra sig och man får ta på sig skygglappar och bara köra. Vilket inte heller är helt enkelt. När man vet att man måste prestera när man skriver, då kan man med god säkerhet veta att man också inte presterar. Alltså, vi måste göra en ansats till att försöka släpa prestationsoket annars låser det sig totalt. Jag är alldeles för för välbekant med detta.

Det innebär dock också att jag har kunnat experimentera mig fram till olika sätt som man kan motarbeta detta på. I mitt fall har jag en rutin som lyder ungefär såhär:

1. Jag sitter på exakt samma plats varje dag (gamla samlingen i biblioteket där det är tyst – kallt – mysigt, på nästan exakt samma tid varje dag (10-16).
2. Jag använder mig av Typora. Har så mycket kärlek till detta program. Det skalar bort allt onödigt, inklusive prestationstrycket. Har dessutom min mac i mörkerläge, vilket förhöjer intrycket av att det verkligen bara är jag och en enkel text.
3. Jag lyssnar frekvent på den här spellistan. Brukar annars lyssna på sådant som folk anser deppigt (läs: Kent och The National), men jag lovar, den här är go och bör kunna lyssnas av de flesta. Country är bra när man behöver lösa upp knutar i hjärnan.

Trevlig måndag, nu vet ni vart ni har mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *