Hemmavid

Nu när påsken nalkas och kandidatarbetet intensifieras är det många av mina kursare som antingen har dragit hem eller åkt till annan ort för att utföra fältarbete. Eller i mitt fall, både och. Efter lite diskuterande med min handledare kom vi fram till att alla intervjuerna borde göras i Småland. Så sedan jag kom hem-hem i måndags har jag varit ute på tre intervjuer. Under den ena intervjun satt jag på en stol och njöt av solen och samtalet medan min informant låg på knä i gräset och rensade bland ogräset. Effektivt ska det vara. Samtalet verkar bli lite mer naturligt när man samtidigt sysselsätter sig med något annat.

Nu när jag är trött och väntar på att skrivarinspirationen ska infinna sig (jag vet att det är en lögn att den skulle komma nedfarandes i knät på mig), så försöker jag fånga in lite d-vitamin. Och när solstrålarna lämnar huset, ror jag ut på sjön och lägger mig en stund i båten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *