Opponeringar och Wiks

Den här veckan har det handlat om opponeringar. Eftersom det är en viktig del av kandidatarbetet längre fram får vi nu öva på hur situationen kan se ut.

Vi har delats upp i par i roller som opponent och respondent, sedan har vi placerats mitt i klassrummet för allmän beskådan. Det var åtminstone vad det kändes som till en början. Efter ett tag kommer man dock in i sina roller och det blir mer som ett vanligt, avslappnat samtal där opponenten berättar om sina intryck och ställer frågor om innehållet, medan respondenten får förklara hur denne tänker. Det är ju också väldigt givande att få ventilera sina tankar högt i klassrum och få diskutera sitt ämne med kursare som kan ge viktiga inflikningar och inspo. I mitt fall fick jag lov att prata om hur mitt ämne ska kunna generaliseras, vilket jag tyckte var svårt att greppa i hemtentan (som förresten är klar och inskickad nu!)

Så nu har alltså kandidatarbetet satts igång *puls*. Nu förvaltar vi vår tid helt själva, upp till oss att strukturera våren och arbetet, vilket såhär i början kan kännas lätt övermäktigt. Så vi bestämde oss för att vi behövde en dag ledigt och åkte ut till Wiks slott i fredags för att lapa sol och dricka pucko etc.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *