Skrivande och poddande

Det är väl okej att vara lite oinspirerad såhär i mars? Trots att det är nu som vi ska skriva texter, känner jag mig gränslöst grå i språket. Jag har en del fördelar i att mitt språk fungerar väl på akademiska, men det är ju knappast särskilt publikfriande när det kommer till att läsa vad jag skrivit. Önskar mig lite mer färg, inlevelse och skiftningar. Har åtminstone börjar söka lite sommarkurser, varav ”kreativt skrivande” på distans är en av dessa. Känns som ett bra val just nu.

I min tristess så konsumerar jag en del. Inte minst poddar, som är så enkelt att ha som sällskap när man cyklar till stan/tränar/städar/företar sig något viktigt etc etc, så HÄR kommer ett par rimliga alternativ att ta sig en lyssning på;

Norrlandspodden med Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter
Fångar så otroligt många ämnen som berörs på vårt program, milde tid.

Landet
Den lite mer skimrande versionen av den ovannämnda. Dvs, lite mer optimistisk, mer fokus på landsbygdens möjligheter.

Modern Love
Okej nu bryter vi av landsbygdsdelen, för ärligt talat, NEJ jag lyssnar inte alltid på landsbygds-issues. Jag lyssnar ofta på avsnitt ur Modern Love, som ursprungligen är en kolumn i NY Times som handlar om relationer av alla dess slag. Från landsbygd till New York, det är väl okej.

A taste of the past
En kulinarisk historieresa med god berättaröst. ”The embattled history of milk”, är ett förslag att lyssna sig iväg på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *