Dis och citroner

Uppsala är ju sisådär kul just nu. Och vädret är så oförutsägbart. Disigt. Och jag har varit sjuk. Och cykelkedjan gav till sist upp på riktigt.Trist, trist, trist. Men nu ligger det en ny kedja på cykeln och det är under stundom skönt att cykla in till stan för att sitta och plugga på kafé eller nation. Det är det sköna med SLU ligger ute i Ultuna, man har liksom två världar lite granna, och närhelst kan man ta paus från den ena och ge sig in i det andra, för ett tag.

Vi hade ett bra seminarium i fredags där vi gruppvis hade diskuterat hur man genom att utgå från ett bestämt empiriskt tema (i detta fall älgjakt) kan twista forskningsfrågan till att antingen vara fokuserad på agens eller struktur. Dvs, hur kan man utifrån älgjakt formulera frågor som antingen syftar till att undersöka strukturer alternativt hur människor handlar? Kändes som ett bra seminarium att ha nu inför den sista uppgiften, då vi har till uppgift att redogöra för vårt valda ämne och hur vi ämnar gå till väga för att besvara den i en kandidatuppsats.

Nu ska jag pressa citron och hacka ingefära, för att försöka bli av med min mycket envisa förkylning som gör mig trött, så trött.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *