Kvantitativt och kvalitativt

Nu går vi alltså igenom en vecka där ett så exalterande ämne som statistik diskuteras. Känner kanske att jag har kommit på fel fot med statistiken, den är ju egentligen fantastisk såtillvida att den kan visa korrelationer som väcker nyfikenhet och frågor som man kan studera vidare på. Exempelvis; vilka flyttar från landsbygden, vilka återvänder och i vilket stadie i i livet återvände de, hur har andelen kvinnliga skogsägare förändrats med åren, etc etc. Statistik i det oändliga, tack gode tid för det. När man väl sätter sig in i kandidatuppsatsen tror jag att statistiken kommer vara en nyckelfaktor för att man ska kunna komma vidare och hitta roliga utgångspunkter för analyser. Alltså, verkligen.

Annars då? Jo. Livet pågår. Snart är det mars. Jag känner mig som ett träd med upptakt till frystorka. Frystorka, som vi fick lära oss på skogskursen, innebär alltså att trädet kan skadas under en varm vårdag då bladen börjar transpirera samtidigt som rötterna fortfarande är frusna och inte kan ta upp vatten; trädet torkar ut. På samma sätt känner jag att våren ibland gör intrång i livet med alla förpliktelser och måsten som det innebär; jobbsök, kandidatarbete, stressnjuta av en begynnande sommar, med mera. Jag har lite svårt att ställa om antar jag, känner mig lite dränerad och oinspirerad.

Men det är inget som inte ett ordentligt lass plättar inte kan ordna upp. <3.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *