Projektpresentation + Sweet Root

På tisdagen presenterade vi alltså projektet med ownership och youth. Vår presentation grundande sig på en modell som klargör vilken grad av deltagande som olika situationer innebär. Från att vara passiv och lyssnades, till att bli mer aktivt deltagande och själv engagera sig för att få med flera på tåget. Själv försökte jag bryta ner mina erfarenheter från besöket på Green Innovation Park och anledningen till varför jag valde att ta mig ditt även om tröskeln kändes hög. Min slutsats blev att någon form av mentorskap underlättar för att underlätta ownership och att personliga inbjudningar kan vara en bra ingångsprocess för att börja engagera sig mera. I mitt fall träffade jag kommunikatören för Green Innovation Park på en arbetsmässa, vilket underlättade mitt första besök vid företagsfrukosten då hon välkomnade mig och visade mig runt i lokalerna.

En annan viktiga nyckelfaktorer vi kom fram till var möjligheten att engagera sig lokalt och se snabba förändringar av ens arbete; landsbygderna skulle således kunna ses som en viktig katalysator för att stärka ungas ownership. 

Efter våra presentationer belönades vi med ett restaurangbesök på Sweet Root, ett ställe som enbart lagar små rätter baserade på lokalproducerade ingredienser som är i säsong. Nedan på bild är en av desserterna, som bland annat innehöll äpple och maräng. Förmodligen aldrig varit på en så fancy restaurang. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *