Några ord om BLP

Har haft ett par bråda dagar nu när jag har firat min kusins examen och hunnit vara i Vilnius för den avslutande delen av BLP Youth and bioeconomy. Kändes märkligt att fara från ett snöigt, kallt land till ett annat snöigt, kallt land i januari. Men udda är bra. 

Våra 3 dagar i Vilnius bestod främst av att presentera våra projektarbeten som vi arbetat med under ett par månader. Så otroligt skakigt att försöka hålla en presentation på engelska, men man trasslar sig igenom likväl. Fick lyssna på andras presentationer som exempelvis handlade om vilka som kommer vara de faktiska aktörerna som man måste länka samman för att förena ”youth” med bioekonomi. En annan grupp tog ett helhetsgrepp om lärandet, från att man är barn till att man är tonåring, och hur man på så vis skulle kunna få en mer naturlig relation till det som kallas bioekonomi. Summercamps där barn och unga får en chans att vara i naturen och samtidigt lära sig mer om vad den har att ge dem och vad de kan ge den, togs upp som ett praktiskt förslag. 

Återkommer med lite mer info om mitt besök i Vilnius, men nu måste jag slå upp min kurslitteratur ”Att fråga och att svara” för att kunna få ett hum om hur jag ska lägga upp arbetsprocessen för en kandidatuppsats. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *