Trossachs National Park

Min värdfamilj var väldigt snälla och tog en dag ledig för att vandra runt i Trossachs med mig. Det blev lite mer traditionellt än en utstakad vandringsled, istället hade vi med oss karta och kompass. Ibland var ljungen så otroligt tät att man mest snubblade fram. Vid krönet av kullarna skymtade hjortar förbi. Det fick mig att tänka på en bekant som besökte familjen. Personen ägde ett skogsbolag och när vi började diskutera varg framhävde han att det kanske skulle göra Skottland gott om varg introducerades där. Anledningen är då att vargstammen skulle kunna reducera hjortarna (red deers) som orsakar stor skada på skogsbeståndet. Alltid intressant att få en ny infallsvinkel.

På vägen hem körde vi förbi en nyöppnad pub. Bredvid den låg ett (mindre charmigt) hus som hyrs ut till turister. Den spontana tanken är att Skottland erbjuder mycket mer av denna typ av boenden än vad Sverige gör. Men måste förstås hem och göra min läxa på det utan jag går vidare på det. Men tänk så trevligt ändå. Hyra ett omsorgsfullt inrett hus med flammande brasa under en vecka, frasande snö utanför dörren. Borde vara en idé som med lätthet annars kan introduceras i Sverige.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *