JCB och Glasgow street art

Även om det mestadels är sol på bilderna, så kan jag gott lova att jag har fått min beskärda del av regn. Troligtvis kommer korna därför gå in nästa vecka, för att förhindra ytterligare markförstöring. Utöver korna så ska även båtar och pirar upp på land. Vissa av båtarna förvaras på gården, andra fraktas hem över vintern. Om vinterhalvåret är det fokus på korna och boendet som de hyr ut veckovis. De berättade också att de brukar försöka ta sig an något byggprojekt under vinterhalvåret när de vattenbaserade gårdsaktiviteterna tar paus.

Den överlägset mest använda maskinen på gården, enbart refererad till som ”the JCB”. Eller som jag ALLTID får ihop det ”JBC”. Känns som att det är mer schvung i det sistnämnda ju.

Med hjälp av JBC’n tog vi upp en pir häromdan. Som sagt, den används till mycket. Lasta skräp, lasta ved, flytta saker, rensa rännor etc etc. På min lediga dag passade jag på att besöka Glasgow och våndades över stadens street art. Förvånades också över hur korta avstånd det generellt är i Skottland, och UK generellt. När min värdfamilj skulle på långväga semester for de 3 timmar norrut till Inverness. Hemma tar det minst 5 timmar att ta sig från hemorten till Uppsala.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *