Gold Top

Oktober är ju ändå en fin månad. Allt känns krispigt och nytt. Påtal om nytt, så har jag fått erfara att de säljer mjölk från jerseykor häromkring. Smakar som mjölk förr i tiden (har jag fått berättat för mig), med ett gräddigt lager på toppen som smakar himmelskt. Om någon känner till någon lokal leverantör runt Uppsala, säg till!

Igår var vi på möte norr om Glasgow. Fokus låg dels på lagar och teknikaliteter och dels på miljöfrågor. Det diskuterades exempelvis hur svårt det är att få loss land och hur detta eventuellt kan komma att försvåras ytterligare på grund av Brexit. Miljöfrågorna kretsade främst kring förbränningen av plast, som kommer förbjudas att genomföras på den egna gården från och med 2019 samt hur nya återinförda arter så som havsörnar och bävrar kommer påverka naturen och möjligheten att bedriva jordbruk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *