Aberdeen Angus

En av mina favoritsysslor på gården är att gå upp till den högsta kullen för att kolla till fjolårskalvarna. Jag brukar gå dit även när jag är ledig, bara för att njuta av vidderna och lyssna till ljudet av förnöjt betande kor.

Liksom många svenska gårdar var Portnellan tidigare en mjölkgård. När priserna sjönk och arbetet knappast blev enklare, valde man 2010 att börja ställa om till nötproduktion. Så just nu är korna en härlig mix av många raser. Däribland Shorthorn, Hereford, Ayrshires, Simmental och Aberdeen Angus. Så många fina färger. Framöver kommer det förhoppningsvis vara en högre andel Aberdeen Angus på gården, eftersom rasen har goda köttkvaliteter och dessutom lämpar sig bra på en ekologisk gård som denna där de går ute stora delar av året och bara föds upp på naturbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *