Landsbygsriksdagen i Övik del 2

På lördagen kickade eftermiddagen igång med en partiledardebatt; den första närapå kompletta partiledardebatten utanför Stockholm! Ynnest att få sitta på första parkett och lyssna på partiernas olika förslag till hur landsbygden ska gynnas framöver. Det pratades om strandtomter, flygskatt, integration och mycket annat. Hoppas innerligt att åtminstone en bråkdel av det som sades kan tas med i en framtida handlingsplan för Sveriges utveckling.

Efter partiledardebatten var jag seminarievärd för ett seminarium med Po Tidholm, den rikskända dysterkvisten som bland annat producerade ”Resten av Sverige” som fortfarande finns på SVT play här. Han beskrev exempelvis hur man bör ta romantiseringen av digitaliseringen med en nypa salt. Fiber är en del av landsbygdsutvecklingen, inte ett enskilt mirakel.

På kvällen förunnades vi också med en jättefin bankett, därav av denna fina bild på oss tillsammans med poeten Lo i mitten (foto Linn Hjort)! Mycket fint får man vara med om när man är landis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *