Hemma från Luleå och Vuollerim

Alltså vilka fantastiska dagar vi har haft uppe i norr. Intensivt, men så kul. Eftersom jag behöver mer tid för att smälta intrycken så återkommer jag senare om specifika ämnen som jag tyckte var särskilt intressanta. Men här kommer i alla fall en kortare briefing över vad vi har haft för oss:

*Vi har varit funktionärer på Crowdsourcing week Arctic som har varit fördelad på fyra dagar, två dagar i Luleå och två dagar i Vuollerim. Crowdsourcing handlar i sin mest basala form om att man med hjälp av att samla olika parter/aktörer/grupper/människor kan alstra kraft för att nå bättre lösningar på gemensamma problem/utmaningar i samhället.
*Vi har varit i Jokkmokk där fick en föreläsning av en tidigare ledamot i sametinget. Vi introducerades till samernas historia och därefter fick vi möjlighet att besöka Ájtte, ett museum som skildrar den samiska kulturen i Sverige.
*Vi har deltagit i Arctic Circle Open där vi har stridit mot varandra i olika grenar, så som att rusa fram på spark, springa i snökängor och gå på plankor i par. Ni kan ju själva tänka er synen av detta, för det gick sannerligen inte smidigt i någon av grenarna (för min del). MEN DET BLIR JU ROLIGARE SÅ HAR JAG HÖRT.
*Sen har vi kursare förstås bara haft det allmänt trevligt tillsammans. Lagat mat tillsammans, bastat, åkt spark och vandrat ut i natten för att jaga norrsken. Mina kursare är verkligen helt fantastiska, det gör så mycket.


(Samtliga bilder är skamlöst lånade av Hampus Carlsson som var med och fotograferade under hela eventet, tack för det!) 

Nu tar jag lite påsklov!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *