Skogsdebatt & begreppsdjungel

Veckans tema har varit skog, ett riktigt roligt tema. Känns om att man har fått lite bättre flyt i all läsning nu och det känns ju faktiskt som att det här ger mycket. I synnerhet när man får avsluta veckan med att ha en debatt. Eftersom vi är en liten och behändig klass blir våra debatter ofta rappa och vassa, vilket är kul. Allt blir ju roligare när man får fläta in lite hjärta & själ i det som man har läst så mycket om.

Nu kunde man ju tro att det skulle bli en lugn, mysig helg då man bara såsar runt och dricker kaffe + vattnar växter. Men så blev det inte riktigt. Istället blev det jobb och imorgon har jag deadline för en av CSR-kursens uppgifter, med titeln ”begreppsdjungeln”. Kan man lätt säga. Försöker just nu bena ut vad är som skiljer ”hållbarhet”, ”företagsetik”, ”corporate citizenship” och ”corporate governance” åt.

Juste, jag skrev ju för ett tag sedan om hur staden ofta får bära klädsamma etiketter som ”innovation”. Såg nu att det finns en bra text här om hur det kommer sig att det (typ alltid) framhävs på detta vis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *