Gyllene resiliens

Veckans tema för naturresursförvaltningen har till stor del handlat om resiliens. Det så populära begreppet, som såväl företag som organisationer gärna använder sig av nu för tiden. Som om det vore en mer kryddad version av hållbarhet, som har börjat kännas lite stumt.

Resiliensen beskrivs ofta som den gyllene mellanvägen för att sammanföra ekosystem och människa. Vi kan inte längre arbeta utifrån två olika ändar på spektrat, utan vi behöver kombinera det naturvetenskapliga med det samhällsteoretiska. För en ingående introduktion av resiliens så kan jag tipsa om Stockholm Resilience Centres artikel, som finns här. Mycket lättläst samtidigt som den också ger konkreta exempel hur man man mer praktiskt arbetar med begreppet.

Mycket mer än så orkar jag inte skriva efter en heldags jobb, så vi hörs vidare framåt veckan då vi istället fokuserar mer på ekologi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *