Fårherdar på Connemara

Det är en hel del å göra just nu. Vår nya kurs ”naturresursförvaltning” har smällstartat. Varje vecka rör vi oss kring ett specifikt tema. Det blir en hel del vetenskapliga artiklar i denna kursen, vilket jag tycker om. Vi läser om allt från fårherdar på Connemara till Elinor Ostroms 8 principer för att få välfungerande allmänningar runtom i världen.

På torsdagar lämnar vi in skriftliga uppgifter och fredagarna ägnar vi åt seminarier för att möta varandras reflektioner som har kommit upp under veckan. Så på så vis känns det skönt med struktur. Förhoppningsvis startar vi också upp vårt grupparbete på fredag, då vi får reda på vart vi far till våren för att diskutera kust-och fiskefrågor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *