(LITE) plugg i mellandagarna

Då har jag firat en mysig jul med den närmaste familjen, rätt ut i smålandsskogen där gatlyktorna lyser med sin frånvaro (no pun intended!). Den 11:e januari är det dags för tenta i bokföring, så nu är det dags att ge sig i kast med plugget – på riktigt. Tycker inte det är helt lätt med vare sig avskrivningar eller skatt. Som en av våra föreläsare sa, så gäller det att rejält nitisk om man ska få ett bokslut helt rätt. Så ja jo, det är ju en utmaning. Samtidigt vet jag av erfarenhet att saker börjar falla på plats, bara man är tålmodig och enträget sitter de timmarna med plugget som krävs.

I annat fall är det bra att få olika insynsvinklar. Funkar det inte att bära läsa? Kolla i så fall på youtube, läs i någon annan bok, eller googla. Ovärderligt.

I mitt fall försöker jag också varva teorin med praktiken. Om jag ägnar 1 timme åt själva läsningen, försöker jag ägna nästa timme åt praktisk bokföring. Det gör det hela lite mer omväxlande och roligare. Ger lite mer flow.

Nu nymalet kaffe från Sultan-kaffe och hemgjorda lyxlussar. Än alstrar jag julkänslor såhär i mellandagarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *