Bokföring (och årets första julbord!)

Nu när vi är klara med kalkyleringen (såvida det inte blir omtenta), har vi börjat gå in på bokföring. Dubbel kontering, debet & kredit, verifikationer, allt det där. Räkna ut ingående moms, räkna ut utgående moms, reda ut hur personalkostnaderna i företaget, etc. Känns lite otippat, men måste ändå medge att det kan vara roligt när man får ett flow i bokföringen. Dessutom väldigt motiverande att syssla med något så handfast som detta. När vi är färdiga agronomer och ska bidra med råd till företag och organisationer (och eventuellt själva starta företag), är det förstås avgörande att vi har koll på det här.

Utöver bokföringen så kan jag också meddela att årets första (rekordtidiga) julbord har ägt rum för min del. På Ikea! Förstås. Ett småländskt julbord för en smålänning, så att säga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *