Bauman & jägarexamen

Under den här kursen har vi fått läsa ett originalverk från sociologiska teoretiker. Själv har jag valt Bauman, som kritiserar konsumtionssamhället som han menar att vi lever i. Andra har valt att exempelvis läsa Foucoult, Elias, Bourdieu, de Beauvoir etc. Så imorgon är det dags för inlämning, där vi ska ha redogöra för grundidéerna i boken och reflektera över vad vi har läst. En bra uppvärmning inför hemtentan som ska in 30 oktober!

Idag var jag och ett par kursare dessutom på introduktionen för jägarexamen. Det lär bli lite dubbelplugg framöver, men det rer’ sig nog. Känns ändå bra att läsa något lite mer handfast parallellt med sociologin som stundvis känns utmanade abstrakt.

Imorgon är det inläsning, dvs jag kommer sitta hemma och plugga. Sen får jag lov att packa inför Lysekil, dit jag och ett par andra från klassen ska åka på lokalekonomidagarna. Lär förhoppningsvis bli en givande konferens för oss landisar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *