Ett självständigt Katalonien?

Idag hade vi seminarium igen, som alltid på fredagar. Föreläsningar på måndagar och tisdagar, inläsning på onsdagar och torsdagar och så slutligen alltså ett seminarium på fredagen. Alltid ett trevligt sätt att avsluta studieveckan på!

Dagens tema var globalisering. Våra seminarieledare valde att fokusera på konflikterna som just nu pågår i Spanien, där Katalonien har röstat för självständighet i ett eget regionalt val. Genom att analysera det konkreta exemplet utifrån begrepp som regioner, globalisering, marknadskrafter, kultur, kapitalackumulation försökte vi reda ut varför denna fenomens sker i just Spanien/Katalonien just nu, och inte i exempelvis Storbritannien/Scotland. Vi rundade sedan av vårt seminarium med att lite löst diskutera vilka eventuella konsekvenser som konflikten kan utmynna i. Som den otroligt pratglada och engagerade klass vi är, så tenderar vi ofta att dra över tiden oavsett om det är föreläsning eller seminarium. Men kul är väl det.

Så är det med e’t. Ha en härlig fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *