Studietips: ha en plan

En students främsta nemesis är ofta prokrastinering. Tvätten som skulle tvättas förra lördagen ligger fortfarande nerknölad i korgen, ingredienserna till de tänkta matlådorna vittrar sakta bort och, inte minst, uppgiften som ska in till fredag börjar växa sig till ett monster.

Det finns en uppsjö av olika studietekniker och tips för att få plugget att bli enklare. Men när det väl kommer till kritan finns det egentligen bara en strategi för att verkligen få något gjort: ha en plan.

Mer konkret, skriv i en kalender när du har de olika inlämningarna, skapa egna deadlines för respektive uppgift och räkna ut hur många sidor det är som ska läsas per dag/vecka för att du i god tid ska hinna klart med uppgiften. På så vis har du hela tiden en överblick över hur du ligger till. Om du följer din egen plan, så kan du vara säker på att du har ditt på det torra och du slipper onödig stress när kursare börjar prata om hur mycket/lite de har läst etc. Så, kortfattat – steg 1) upprätta en plan, steg 2) följ planen.

Se så sätt fart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *