Avgörande nätverk

Idag har vi haft föreläsning om sociala nätverk och dess påverkan på samhället. Vi diskuterade bland annat hur vi som individer använder oss av nätverk för att få ett specifikt jobb eller hur vi kan bilda sociala rörelser för att exempelvis protestera mot de  dåliga vägförhållandena i Offerdal, Jämtland.

Vi pratade också om att sociala nätverk är en avgörande komponent för hur man tar politiska beslut. Ett exempel på hur sociala nätverk inte räknades in i analysen, är när man i Brasilien bestämde sig för jämna kåkstäderna i cidade de Deus med marken. Det önskade resultatet uteblev när det visade sig att det inte bara var själva kåkstäderna som hade försvunnit, utan också människornas nätverk, vilket var grunden för den stabilitet som fanns i området.

Så sociala nätverk är alltså avgörande, för såväl oss själva som samhället i stort. Det lär med största sannolikhet bli ett intressant seminarium på fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *