En fundering om framtiden.

Jag är en väldigt målmedveten person. Ofta så ser jag alltid ett mål eller en färdig produkt när jag tar mig ann någonting. När jag valde utbildning så funderade jag mycket på framtiden, dvs jobb och vad jag kommer kunna göra efter examen. Har jag igen slutlig bild känner jag mig inte driven eller motiverad. Jag behöver få konkreta exempel på vad jag kan göra, jag behöver även fundera ut vad jag skulle vilja göra. 

Jag kan ärligt säga att jag hade en liten dipp rätt nyligen. Det kändes som att jag inte såg eller visste någonting. Vid detta tillfälle börjar man fundera på varför man valde detta program, är det rätt för mig osv. Dessa små stunder av ovisshet är ok inser jag nu. Jag vet vad jag behöver, jag behöver påminna mig om slutprodukten emellan åt och mitt faktiska mål. Trots att jag sagt att jag kommer testa allt så var jag ändå tvungen att fundera ut var jag ser mig själv om 5 år. Vad jag vill med denna utbildning lite mer konkret. 

Jag kom fram till att jag kanske vill undervisa på gymnasieskola. Det kan man nämligen göra om man läser pedagogiska kurser vid sidan av arbetet sedan. Jag har även haft en ide att ska skapa en mer hållbar ridskola. Jag har ett stort intresse för skog och natur, kanske byta ut en valbar kurs och studera mera vilt för att sedan arbeta med viltförvaltning och biologisk mångfald. Ja ni hör ju, min inspiration har återvänt och jag tror alla dessa ideer är möjliga med min utbildning! Det enda som sätter gränserna är jag själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.