Drevjakt och sittning.

Jag fick följa med på Drevjakt med Ultuna jaktklubb i Lördags. Det var första jakten för iår så det var riktigt spännande. Jag har varit i skogen med pappa, men aldrig på drevjakt på detta vis. Jag vaknade upp med tuppen och såg snabbt att det öser ned ute. Det var det enda tråkiga med dagen, att det var så blött och mycket regn. Vi jagade på SLUs marker i Lövsta och Jag fick följa med hundförare under två såter. Vi såg faktist några rådjur, om jag såg rätt så var det en get och en bock. Det var många som deltog på denna jakt men ingen hade jaktlycka denna gång, trots det så är det alltid trevligt att vara ute i skogen. 

Jag var måttligt kall när jag kom hem. Efter ett långt bad gjorde jag mig redo för årets Viltmiddag. Det är en årlig finsittning här på Ultuna. Den var riktigt rolig! Vi fick tre rätters, gott att dricka, lyssna på tal, sjunga sånger och sedan gick man över till Kåren för släpp. På söndagen mådde man som man förtjänar, efter att ha gått hela dagen i skogen samt dansat hela natten hade jag skavsår under fötterna, men ibland så är det faktist värt det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.