There is no planet B!

Nyligen höll Greta Thunberg ett riktigt rörande tal som visats överallt på sociala medier. Det får en att tänka efter! Det är mycket tragiskt hur många som förnekar att vi håller på att förstöra våran fina jord. Men det är många av oss som är medvetna och som kämpar för att leva hållbart och miljövänligt. För att öka denna medvetenhet behövs såklart kunskap och att folk delar med sig, så nu tänkte jag dela med mig av mina små/STORA miljötänk tips!

1.Minska matsvinnet, det slängs nå otroligt mycket mat och det mesta har inte blivit dåligt när det slängs. Plocka tillexempel dem ensamma frukterna i affären, varför inte ta ett äpple som kanske inte är så estetisk, den är ätbar! 

2. Skrota plasten. Ta med någon snygg tygväska när du ska handla, och behöver du verkligen platspåsen till din lök/vitlök?

3.Handla ekologiskt och närodlat!

4.Shoppa Second hand. Det finns mer än man tror på loppis och secondhandbutiker, oftast fyndar man massor med fint som man aldrig hade hittat som nytt. 

5. Skippa bilen. Motionera eller åkt kollektivt om så möjligt! Kan ta lite längre tid visserligen men passa på att göra sakerna du inte hinner i vardagen, nu när du ändå slipper att sitta bakom ratten. 

Där har vi några punkter jag ALLTID tänker på. Jag säger inte att jag lyckas varje dag, men mitt mål är att leva länge och att lyckas bättre för varje dag som går!

1 kommentar

  1. Hejja Ida! Bra jobbat! Har själv börjat tänka mycket på stt handla svinnlådor, säsongsmat, ta m egna påsar, köpa hem lite- äta upp. Håller dessutom på att upptäcka å lära om Konmarimetoden, mycket intressant. Ha det bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.