Lövsta och Billinge gård.

Inom våran kurs har vi ett projektarbete. Vi är delade i grupper och har blivit tilldelade ett djur, min grupp fick mjölkkon. Jag blev riktigt glad över djurslaget, då det känns som att jag fått ett intresse för kon och mjölkproduktionen på denna korta tid. Dels så har jag fått vara med korna på Lövsta en hel eftermiddag, det kallar vi PRYO, där fick jag uppleva en hel del spännande saker och se hur dem arbetar med djuren. Sedan har vi pratat mycket om hållbar mjölkproduktion och det aktuella Kokalv-forskningen, den anser jag är extra spännande. 

Våran grupp fick även göra ett studiebesök till den ekologiska och kravmärkta gården Billinge i Norrtälje. Riktigt inspirerande och kul att se variation av gårdar. Det som jag tyckte var extra häftigt var att gården hade ett eget litet mejeri där dem gjorde bl.a Glass och Yogurt. Dem hade ett bra hållbart tänk och det gillar jag! Jag tänker mycket hållbart i min vardag, och av att gå denna utbildning kan jag ju säga att jag börjat tänka ännu längre när det kommer till miljömedvetenhet. Men mina små tips får ni i ett annat inlägg! 

Tack och Muuu!

Billinge lantbruk, Här betar våra KRAV-märkta djur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.