Dvärgpudeln Timon

Här tänkte jag presentera min lilla dvärgpudel hane Timon! Han är en väldigt busig kille på 1,5 år. Han var chokladbrun som valp men ju äldre han blir desto ljusare blir hans päls, han ser faktist ut som en riktig surikat. Som individ är han lite speciell en. Han tycker det är lite läskigt med okända människor som han inte känner, mest osäker blir han runt män. Men om han får umgås och lära känna folk på hans egna villkor så blir han en riktigt studsig kompis. Han bill helst bli kliad med fötterna, slutar man klia så krafsar han och ber om mer. Pussas gillar han med, mest på husse. Honom ser vi dock inte så ofta då han bor kvar i Luleå, självklart ska han ha dem flesta pussarna då.

Timon som valpis!

Han är riktigt snabblärd och spänstig. Jag tog tid på hur länge det tar för honom att lära sig ett nytt trick, timern stoppades på 5 minuter. Vi både klicker tränar och formar, lite vad vi känner för just då, men träning älskar han i alla former. Min plan är att börja med nosework nu, jag har beställt hem Eukalyptus olja och möbeltassar så att vi ska komma igång. Han är en riktig naturbegåvning på att söka och hitta godis på kommando. Det ska bli riktigt kul att utvecklas och hitta på saker ihop här i Uppsala, vi har inte hunnit göra så mycket än, men vi ser fram emot allt det roliga som komma skall.

Timon är min första pudel, så jag lär mig något varje dag. Har ju mest erfarenhet av jakthundar och en favorit ras för mig är finskspets. Jag kände dock denna gången att jag ville ha en stor hund i ett mindre format och det har jag verkligen fått! Söker ni en sportigvovve med bra uthållighet samtidigt en kompis att kramas och mysa med, då rekommenderar jag dvärgpudeln starkt! Timon kommer ni säkert få se en del av här i bloggen, han säger HEJ!

Timon 3månader ca.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.