Hej och välkommen!

Jag heter Ida Suopanki och är en glad norrlänning på 27 år. Det är jag som kommer att blogga här på Agronom Husdjur bloggen denna termin. Jag ser fram emot att dela med mig av allt ifrån vad utbildningen innehåller och om mig själv, min fritid och mina intressen. Jag kan ju börja med att berätta lite om mig själv redan nu!

Jag är kommer från Haparanda och är uppvuxen i en jakt och häst familj. Vi har alltid haft djur så länge jag kan minnas och att vara i skogen för oss har varit vardag. Min pappa håller på med trav så det föll naturligt för mig att vara bland hästar. Jag har ridit sedan jag var tio och vi har alltid haft hundar, främst jakthundar som stövare och finskspets. När jag fyllde 13 så hittade jag passionen i mitt liv, dansen, det konkurrerade ut alla mina andra dåvarande intressen och jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på den konstformen. Jag flyttade till Luleå och gick estetiska dansgymnasiet, för att sedan vidare utbilda mig på Balett-akademien i Stockholm, Broadway dance center i Newyork och Åsa folkhögskola i Flen. Jag har dansat mig igenom här i livet på olika ställen i världen och älskat varenda sekund. Men med åren som gått har jag längtat tillbaka till min grund, till Djuren och Naturen, jag har alltid sagt att jag en dag ska jobba med djur och något större, något meningsfullt. Jag upplevde att jag fyllt min kvot som dansare för nu, och upptäckte tillslut att jag faktiskt är redo för att byta bana i livet och ta mig på nya äventyr. Nu sitter jag här som en ny student, på programmet Husdjursagronom. Vägen hit har varit lång, men nu är jag här och det är dags att dansa tango med djuren här på SLU i några år. 

Välkommen! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.