Agronom Husdjur.

Varför Agronom Husdjur? 

När jag började känna att det är dags att sätta mig bakom skolbänken igen läste jag om många olika utbildningar, kursutbud och innehåll. Jag har alltid haft en bild av att jag ska bli Veterinär. Det är väll det dem flesta vill bli för att få jobba med djur? Så var fallet för mig tills jag faktiskt hittade denna agronomutbildning.

Många har frågat mig vad jag ska studera och många vet inte vad en agronom gör, helt ärligt så är inte ens jag hundra procent säker på vad det i själva verket innebär att vara agronom, hur ska jag som ny student veta? Det enda jag vet är att beskrivningen av denna utbildning fångade mig totalt och vår kursledare vi har nu beskrev det så bra som ”Vi förebygger sjukdomar, och strävar efter att djur inte ska hamna hos veterinären”. Att jobba med att förebygga, sträva efter ett friskare samhälle, en ren natur och bra djurhälsa, kändes direkt som grej för mig och passar mig bättre. 

Vad ska du bli? 

Utbildningen är 5 år och en väldigt bred en. När någon frågar mig om vad jag ska bli när jag blir stor eller vad jag tror att jag kommer att arbeta med så säger jag, ”Jag ska nog göra allt!” Jag vill ta vara på alla möjligheter, chanser och dörrar till erfarenhet och upplevelse. Jag tycker man ska ”go with the flow” och testa olika saker. Man behöver inte veta exakt och det är därför denna utbildning är så fantastisk. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.