Studiebesök i norduppland

Idag har vi varit på studiebesök hela dagen.

Det är i kursen ”projektledning och kommunikation för agronomer” som vi har besökt tre olika landsbygdsföretag i norra uppland.

Första stoppet gjorde vi på Ramsjögård (http://www.ramsjogard.net), ett familjedrivet företag som odlar och säljer grödor direkt till kund i form av olika lådor med det gården har att erbjuda – sallad, potatis, tomat osv, beroende på årstid då givetvis.

Andra stoppet var på Syltkrukan (http://www.syltkrukan.se/), där en kvinna – utbildad till husdjursagronom – driver ett café och producerar hemmagjord saft, sylt och honungsprodukter. Oerhört driven människa som verkligen inspirerade, fick med mig några produkter hem 🙂

Sista stoppet var på Ängsholmens gårdsmejeri (http://www.angsholmensgardsmejeri.se/), ett familjeföretag som drivs av två agronomer och en biomedicinsk analytiker. Fantastiskt fin gård och superkul att se vattenbufflar – nytänkande och häftig affärsidé!

Dagen har varit väldigt inspirerande och givande, vilka otroliga idéer och projekt som dessa människor har genomfört/genomför!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.