Tips & bostadskö

Nya studenter på campus vid SLU i Uppsala. Lots of new students at SLU in Uppsala.

Så har höstterminen äntligen, äntligen dragit igång!

På skolan är det väldigt mycket aktiviteter kring ”småttingveckorna”/insparken av alla nya studenter.  På Ultuna har veterinärerna 1 veckas inspark och resterande program 2 veckor.

För att inte avslöja allt för mycket, och förstöra spänningen för alla framtida nya studenter, så kommer jag varken berätta eller visa särskilt många bilder därifrån – det är något ni själva måste uppleva! 🙂

Något jag kan rekommendera är att gå på så många aktiviteter som möjligt. Även om det är dåligt väder, tidiga morgnar, sena kvällar och ni är dödströtta. För är det någonting jag ångrar så är det att jag inte var särskilt aktiv under mina småttingveckor, som var 2014 (?!), då hade jag fullt upp med häst, flytt och att ens hitta i en ny stad att jag inte kände att jag hade tid att vara med på allt. Har ni djur eller planerar att flytta till Uppsala bara några dagar innan skolstart – se till att ha hund-, häst-, katt-, ja vad det nu än är- vakt de första två veckorna och gör i ordning så mycket som möjligt i förväg. Då kommer ni kunna ha jättekul utan att behöva tänka på annat eller oroa er.

På tal om skolstart – ni har väl ställt er i bostadskö hoppas jag?! Om inte så se till att göra det omedelbums – oavsett om ni redan har börjat studera här eller om ni funderar på att göra det i framtiden. Att bo på campus har så många fördelar och det är bostadsbrist i Uppsala så tveka inte utan se till att ställa er i kö i god tid 🙂

Gör så här:

1. För att kunna ställa sig i kö hos SUSBO så måste du vara medlem i någon utav SLUSS-kårerna, antingen Veterinärmedicinska Föreningen http://www.vmf.se/content/medlem eller Ultuna Studentkår http://ultunastudentkar.se/index.php/bli-medlem/bli-medlem-har/ . Är du inte studerande än så kan du bli stödmedlem hos någon av kårerna, till ett billigare pris (100kr).

2. Gå in på http://www.ultunastudentbostader.se/Registrera/registrera.html och fyll i blanketten ”Bostadsansökan.rtf”. 

3. Skicka den ifyllda blanketten till info@susbo.se 

4. Betala in köavgiften på 100kr till SUSBOS bankgiro: 455-5827 (engångsavgift)

5. DEN VIKTIGASTE PUNKTEN AV ALLA – INNAN SISTA MAJ VARJE ÅR SÅ MÅSTE DU MAILA/RINGA OCH FÖRNYA DIN KÖPLATS (det kostar inget), ANNARS FÖRSVINNER DU FRÅN KÖSYSTEMET.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.