Getter och drinkar i baren

Helgen har varit allt utom lugn – men också väldigt rolig!

Getterna kom hem i fredags och jag hade hand om dom nu i helgen, har saknat mina små kollegor så himla, himla mycket!

Att jobba i getstallet är verkligen jätteroligt, innan jag började här hade jag ingen erfarenhet alls av getter alls och nu är jag helt frälst, vilka fantastiska personligheter!

Favoriten i gänget är bruna lilla Keso, hon är äldst i flocken och om någon på SLU förtjänar att förevigas i form av en staty på skolan, ja då är det hon. Hon har under flera år visat mängder av studenter hur man killar, mjölkas och undersöks på bästa sätt. Det är så kul, hon har varit med så länge att hon kan alla rutiner innan och utantill – vilket också gör att hon lärt sig vilka knep man kan ta till om man vill bli behandlad som en prinsessa. När de andra getterna blir utsläppta på morgonen när stallet ska mockas rent, då kan hon ställa sig i mitten och vägra gå ut och det går aldrig att tvinga en get att göra något, tvärtom, försöker du tvinga en get att gå framåt går den snarare hundra meter bakåt. Egentligen borde jag kanske vänta ut henne men är man 9 år och tittar på mig med valpögon, ja då kan jag inte riktigt låta bli. Så Keso fick sin prinsessbehandling nu i helgen, extra mycket tillomed, eftersom hon tyvärr miste sin avkomma Bellatrix nu i sommar och har varit lite deprimerad på sistone så är det min plikt att få henne på bra humör igen – och egentid fritt gåendes i stallet + päron, det är Kesos favorit 🙂

På lördagskvällen så hjälpte jag även Klubbmästeriet, KM, i baren. Jag var med i KM som bartender under ett halvår för ett tag sen och det var så kul att stå där igen. Särskilt under sångboken, stämningen brukar givetvis alltid vara bra på kåren men det är något extra i luften under sångboken 🙂

  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.