God jul!

Publicerat den

God jul och Gott nytt år på er allesammans! Hoppas alla får varm tomtegröt till frukost och ett snällt julbord till middag!Samt ett och annat hållbart paket under granen. Haha 🙂

Tack och bock

Publicerat den

Säger jag till denna termin! Det har varit fartfyllt minst sagt. Ny klass och nollning, några sittningar, påbörjade jägarexamen, hängt med kossor och grisar, träffat mycket nya människor, gårdsbesök, lärde mig massor om djurens anatomi, började jobba extra, haft många intressanta diskussioner om etik och moral, kämpat med statistiken och matematiken samt hunnit med några… Fortsätt läsa Tack och bock

Nu går det undan.

Publicerat den

Jag har nog inte haft såhär dålig kontroll på mig själv på länge. Jag har saker som ska göras på hög och stressen är total. Jag försöker strukturera upp allt men när man är trött så är det så lätt att det slår över i förtvivlan. Igår gjorde vi jakt teori provet, jag hade ett… Fortsätt läsa Nu går det undan.

Mat mat matlådor.

Publicerat den

Något en student måste bli bra på är att laga matlådor! Det är viktigt med näringsrik och aptitlig mat så att man har energi och ork för all hjärnaktivitet dagarna ut och in! Det är även ekonomiskt och väldigt tidseffektivt. Att stå vid spisen varje dag finns det inte tid till. Såååå är du kanske… Fortsätt läsa Mat mat matlådor.

En dag på campus.

Publicerat den

En dag på campus som Husdjurs agronom: Anländer till campus med bussen, antingen 12an eller 4an. Köper en frukostpåse innehållande macka, kaffe och frukt från kiosken Amigo, bra pris! 9-12 Försöksdesign (Föreläsing) Lunch, oftast har man med sig matlåda. Det finns många mikrovågsugnar i varenda hus.Eller så köper man något från Amigo, Moccado eller Syltan som är… Fortsätt läsa En dag på campus.

Första Advent.

Publicerat den

Nu är det 24 dagar kvar till Julafton! Julkänslan slog till då det kom massor av snö! Julstjärnan och några tomtar fick åka upp ur förrådslådan och strax jag ska se på någon mysig julfilm. Jag älskar julen, jag tycker det är en otroligt mysig tid. Vi har föreläsningsfritt rätt många dagar vid juldagarna, så… Fortsätt läsa Första Advent.

Djuskyddskonferens

Publicerat den

Vi studenter fick äran att delta på årets Djurskyddskonferens. Det pratades och diskuterades om nya djurskyddslagar bla, mycket viktigt!

En fundering om framtiden.

Publicerat den

Jag är en väldigt målmedveten person. Ofta så ser jag alltid ett mål eller en färdig produkt när jag tar mig ann någonting. När jag valde utbildning så funderade jag mycket på framtiden, dvs jobb och vad jag kommer kunna göra efter examen. Har jag igen slutlig bild känner jag mig inte driven eller motiverad.… Fortsätt läsa En fundering om framtiden.

Ultuna näringslivsdag

Publicerat den

Igår var det Ultuna näringslivsdag! Det var många företag som medverkade och stod vid en monter. Ett perfekt tillfälle för inspiration och för att mingla runt för att se vad som finns och vad man kan arbeta med i framtiden. Jag tycker att det är väldigt trevligt med dessa dagar då det faktist är svårt… Fortsätt läsa Ultuna näringslivsdag

Hälsa och stress.

Publicerat den

Både människor och djur har förmågan att känna stress. Det finns bra stress som många gånger är nödvändig. Den kan göra oss produktiva samt, i djurensfall, skydda dem från livsfara. Sedan finns det dålig stress. Det är kort och gott en stress som igentligen aldrig avtar, som tillslut påverkar allmäntillståndet och leder till ytterligare bestående… Fortsätt läsa Hälsa och stress.