Borgeby!

Godkväll!

Jag är just nu på väg ner mot Skåne eftersom det åter är dags för en träff i mentorsprogrammet jag är med i. Denna gång ska vi till Hushållningssällskapet och Borgeby, där de har en (stor?) avdelning. Måste erkänna att mina kunskaper om skånskt lantbruk och dess kringliggande ämnen inte är så stor. Tur då att det finns möjligheter att lära sig mer! Morgondagens tema kommer vara omvärlden så vi får se vad det bjuds på.

För övrigt har vi i mikro2 börjat med marknader. Det innebär beräkningar på hur supply/demand förändras beroende på hur marknaden ser ut. Kanske låter enkelt men eh, det är inte så mycket jag i nuläget förstår tyvärr. Trots det, är det en sjukt rolig och intressant kurs och vår föreläsare är extremt duktig. Det märks verkligen att han brinner för ämnet och vill att vi ska förstå vad det är vi sysslar med. Det gör kursen mycket roligare och man som student vill lära sig mer och mer.

I agricultural policy and international trade har vi nu gått igenom allt på kursen och det som kvarstår är en inlämning om vad som helst inom ämnet samt en tenta. Att få en sådan fri uppgift är både roligt och svårt. Det finns så mycket att skriva om att det blir svårt att förstå vart man ens ska börja hitta ett intressant ämne? Uppsatsen ska in först om en månad men jag tror faktiskt jag bestämt mig vad jag ska skriva om – Mercosuravtalet mellan EU – ish Sydamerika och hur avtalet kommer påverka pris på någon jordbruksvara i Europa. Mycket lösa tankar så ja, vi får se hur det blir!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *