Tenta-p

Lördag är här och för mig innebär denna helg 100 % plugg. Jag har tenta i ekonometri på onsdag så nu gäller det att banka in så mycket som det bara går. Tentan kommer ha både en ekonometri- och en programmeringdel, jag är ganska säker på programmeringen då det är något jag pluggat i flera kurser men ekonometridelen däremot… Det här med att räkna ut varians och förväntat värde på olika variabler är inte riktigt min grej. Men, förhoppningsvis ska det gå vägen – jag har ju ändå fyra dagar på mig?!

Förutom ekonometrin är tanken att jag ska kolla lite mikroekonomi också. Vi har just lämnat konsumentdelen och börjat fokusera på produktion och mini-/maxproduktion, vilket är himla intressant. En ganska stor skillnad mellan FEK och NEK är, enligt mig, att när man läser NEK är det mycket enklare att se en röd tråd mellan de olika kurserna. Det jag pluggat på i makroekonomikursen dyker upp både i ekonometrin och mikroekonomin och vice versa. FEK är, precis som NEK dock, ett brett ämne och det finns så mycket att studera. Marknadsföring, bokföring, organisationsteorier. Även om alla dessa begrepp hänger ihop, tycker jag ändå att det är något svårare att se en koppling mellan dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *