Hearing 2019

Igår var det dags för hearing inför novemberkårmötet som sker imorgon 21/11. Hearing kan enklast förklaras att de medlemmar som sökt en sluten befattning inom kåren, exempelvis kårordförande, ordförande i basuutskottet/studieråd/spexkommitten eller kårsekreterare, presenterar sig och berättar varför denne vill ha en viss befattning. Ibland är det konkurrens om platserna, ibland inte.

Jag var där då jag sökt befattningen kårkassör. Det innebär att, om jag blir vald, kommer sköta kårens bokföring, betala löner till presidiet och fakturera en himla massa. Kul ju! Trots min examen i företagsekonomi skulle jag nog påstå att bokföring är något jag definitivt kan lära mig mer av, så förhoppningsvis kommer jag göra det under nästa år. Jag var den enda sökande på befattningen så ja, det ska mycket till för att jag inte ska få befattningen. Imorgon på novemberkårmötet får jag veta resultat!

Morgondagens möte innebär även att alla övriga poster och befattningar i kårens utskott ska fyllas. Någon gång har mötet tagit så lång tid att sista man lämnade salen efter midnatt och det är något jag verkligen inte vill vara med om. Snabbt ska det gå! Oavsett är det viktigt att kårens medlemmar får göra sina röster hörda och imorgon är alltså ett ypperligt tillfälle att göra detta. Förutom val ska det även diskuteras Sjöslaget 2020, stipendier ska delas ut och som seden säger ska både kårsången sjungas och batterichef ska skjuta salut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *