Mot Skåne!

Den senaste veckan har inneburit många tankar om kandidatarbetet. Det är mycket fram och tillbaka, ska vi göra såhär eller såhär, skriva si eller så. Men! Nu känns det ändå som att vi har landat i en någorlunda bra idé om hur vi ska få tag på empiri för att därefter applicera teori på den. Istället för att göra på det mer klassiskt akademiska viset och låta teorin leda empirin ska vi genom framtagen empiri generera teori – ja det låter krångligt och jag kan nog inte beskriva det fantastiskt, men det bör gå!

Så, ikväll åker jag och Louise, min kandidatkompis, till Skåne för att intervjua lantbrukare om deras syn på de förändringar som sker i själva omställningsfasen från konventionell odling till ekologisk odling. Det är alltid kul att få komma ut till lantbrukare och se hur de verkar på sina gårdar. Inte minst är det fantastiskt att man genom denna utbildning ens får chansen att göra något sådant!

Jag åker tillbaka till Uppsala redan lördag för att spendera helgen i, förhoppningsvis, lugna takter. Träning, middagar och häng med kompisar står på schemat! Om några veckor är det valborg och av erfarenhet vet jag att de dagarna kommer bli allt annat än lugna. Nu blir det en snabb packning innan avfärd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *