Lantbruksekonomi och driftsplanering

Dags för ny kurs! Denna gång är det dags för Lantbruksekonomi och driftsplanering, 15 hp. Bland ekonomagronomerna är detta kursen. Kursen som gör en student till en agronom. Ungefär. Nej så allvarligt är det inte men det ryktas om att det är en oerhört bra – men krävande – kurs. En dag in och jag kan inget annat än instämma. Det känns som ett högt tempo men att man lär sig extremt mycket, vilket är kul. Under kursen kommer vi göra dels två tentor i fastighetsvärdering och driftsplanering samt två inlämningar där vi i grupp får 1) värdera en gård och dess tillgångar samt 2) studera en fallgård utifrån många – än så länge oklara – perspektiv. Jag ser fram emot det!

Kvällen kommer således ägnas åt lite plugg då det verkar som jag tappat ganska mycket från ekonomistyrningen vi läste förra året, samt inläsning till ett quiz vi har på onsdag. Imorgon är det dags för första riktiga föreläsningen – resultatsanalys – vilket kommer följas av både fotboll och crossfit för min del. So long!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *