tisdag v.42

Tjena

Nyss hemkommen från fotbollsträning med ULS IF och ska sätta mig med lite miljöekonomiplugg nu. Det är tenta i JoMEn om två veckor och än så länge är det inte så svårt, men eftersom jag vet att de kommande två veckorna kommer bestå av mycket annat – grupparbete, kvällsföreläsningar, inlämningar och…. fest – är det lika bra att börja nu!

JoMEn – alltså jordbruks- och miljöekonomi – handlar mycket om internationell handel och hur man med hjälp av skatter, subventioner osv. kan effektivisera marknader i olika länder. Vi är halvvägs in i denna del och jag tycker att det är väldigt intressant! Medan företagsekonomi fokuserar på det lilla i världen, ett företag, kan man med nationalekonomi förstå hur allting hänger samman. Trots att vi enbart läst 20-25hp NEK än så länge, är det sjukt intressant. Dock, ett varningens finger är väl att man – enligt vissa – måste plugga mer än om man läser FEK. Det beror självklart på hur mycket hjärna man har för ämnet, precis som det är för mycket annat, men det är mycket matte, statistik osv som ska förstås. Nåväl, gillar man ett ämne är det ju klart att man ska läsa det!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *