Hem över helg

Hej! Hoppas ni haft en nice helg, min har varit superb. I fredags när jag vaknade och insåg att jag inte hade så mycket i skolan utan kan göra mycket hemma bokade jag direkt ett tåg till västkusten. Så, i helgen har jag tagit det lugnt hemma! Min äldsta bror var passande nog också hemma så det var mysigt. Igår följde vi med på ett studiebesök där vi besökte en smedja och en förening som satsat på att hjälpa unga, äldre samt nyanlända att bygga sina egna bostäder (http://www.egnahemsfabriken.se). Det är roligt att se hur saker som jag lär mig om i min utbildning kommer till liv i verkligheten. Personen som drev egnahemsfabriken pratade väldigt mycket om processer, ruralt entreprenörskap och sociala kontexter – vilket är exakt vad min ena kurs handlar om just nu!

Imorgon tar jag tåget upp mig vid sex-tiden för att hinna med en föreläsning på eftermiddagen. Vi ska börja med JoMe – Jordbruks- och Miljöekonomi – och jag ser så fram emot det! Med hjälp av mikroekonomi kommer vi få lära oss hur man på olika sätt kan mäta miljöpåverkan osv osv (okej det är allt jag vet so far). Jag har fått höra från tidigare kursare att det är en ganska köttig del, men extremt rolig och intressant kurs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *